Skip to main content

Gumiszerelés, Gumiszerviz

Vállaljuk személygépjárművek és kisteher gépjárművek gumiabroncsainak szakszerű és gyors cseréjét, felszerelését, átszerelését bármilyen (13″ – 24″) méretben, legyen az lemez- vagy alufelni. A kerekek kiegyensúlyozását modern számítógépes centrírozógépen végezzük. Defektes gumiját is megjavítjuk. Sok éves tapasztalattal rendelkező szakembergárdával várjuk Ügyfeleinket! Árainkról az alábbi menüpontban szolgálunk részletes információkkal: Árlista

Mikor érdemes lecserélni a TÉLI-t NYÁRI-ra?

A gyártók egyetértenek abban, hogy +7 °C hőmérséklet felett a téli gumik veszítenek teljesítményükből, mivel a téli gumik anyaga ezen hőmérséklet felett felkeményedik.
A meteorológiai tavasz kezdetével a napi középhőmérséklet már +7 °C felett lesz, ezért ebben az időszakban már érdemes lecserélni a télit nyári gumira. A nyári gumi anyaga és felületének kiképzése miatt magasabb hőmérsékleten biztosít jobb tapadást, ezzel járul hozzá a biztonságos közlekedéshez.

Mikor érdemes lecserélni a NYÁRI-t TÉLI-re?

Tartósan alacsony hőmérsékleten a téli gumik  nagyobb biztonságot nyújtanak, mert lerövidítik a féktávolságot és nagyobb tapadást biztosítanak a gépjármű számára, ezzel párhuzamosan javítják a teljesítményt. Ez azért van, mert a téli gumik speciális gumikeverékből készülnek, így nem keményednek meg a hidegben. Az alacsonyabb reggeli hőmérsékletek beköszöntével már érdemes lecserélni a nyári gumit télire.

Webshopunkban rendelt abroncsait telephelyünkön díjmentesen felszereljük!  Lecserélem

Tanácsadás

Az abroncsok jelölésével és tulajdonságaival kapcsolatban a szerelés alkalmával szívesen adunk felvilágosítást.
Ügyfeleink kérésére elmagyarázzuk, hogy az adott használati szokások mellett milyen abroncsot érdemes az autóra felszerelni, hogy a legjobb ár-érték arányt érjék el. Csapatunk kérdés nélkül is tájékoztatja arról, hogy a lecserélt abroncsok milyen állapotban vannak. Amennyiben az abroncs elhasználódása miatt már nem biztonságos a közlekedésben való részvétel, szakértőink javaslatot tesznek az abroncs cseréjével kapcsolatban.

Abroncs értékesítés

Széles termékválasztékkal állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Kínálatunkban megtalálható az olcsó-, a jó ár-érték arányú- és a minőségi abroncs egyaránt.
A teljesség igénye nélkül az alábbi márkák értékesítésével foglalkozunk:

Szezonban az igények jelentős részét a telephelyen a rendelkezésre álló raktárkészletről azonnal ki tudjuk elégíteni.
Több ezer abroncsból álló kínálatunkat megtalálja a webshopunkban.

Webshopunkban rendelt abroncsait telephelyünkön díjmentesen felszereljük!

Amennyiben a kívánt abroncs nem áll rendelkezésre, akkor 24 órán belül bármely méretű és típusú abroncsot beszerezzük és Ügyfelünk kérésére fel is szereljük.

Lemez- és alufelni értékesítés

Több ezer felniből álló kínálatunkat megtalálja a webshopunkban.
Igény esetén a webshopból megrendelve akár 24 órán belül telephelyünkre szállítjuk a kívánt felnit.

Gyorsszerviz

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy Gyorsszerviz szolgáltatásunkat 2024.03.18. és 2024.05.31. közötti időszakban előzetes (személyes, telefonos vagy e-mailes) egyeztetést követően tudják igénybe venni, az időpontfoglaló rendszeren keresztül nincsen lehetőség bejelentkezésre.

Vállaljuk személygépjárművek szakszerű átvizsgálását és kisebb szerelési munkák elvégzését.

Díjmentes átvizsgálás szolgáltatásunk tartalmazza:

  •        fékek átvizsgálását
  •        szűrők (olaj, levegő, pollen) átvizsgálását
  •        akkumulátor ellenőrzését
  •        izzók ellenőrzését
  •        folyadékszintek (motorolaj, fék, hűtő, szélvédő-mosó) ellenőrzését
  •        abroncsok állapotának ellenőrzését

Miért fontos a gépjármű rendszeres átvizsgálása?

A gépjármű alkatrészei és a különböző folyadékok a mindennapos használat során, az igénybevétel intenzitásától függően és az idő múlásával folyamatosan kopnak, használódnak, öregednek, veszítenek hatékonyságukból. Ez azt jelenti, hogy az alkatrészek és a folyadékok állapota enyhébb esetben csupán nem megfelelően, vagy nem olyan hatékonysággal töltik be funkcióikat, mint egy gyári állapotú gépjármű esetén, drasztikusabb esetben a gépjármű üzemképességét is befolyásolhatják.

Rendszeres ellenőrzéssel, átvizsgálással és karbantartással hozzájárulunk a biztonságos közlekedéshez és megelőzhetjük a komolyabb meghibásodásokat, amelyek javítása rendszerint magasabb költséggel párosul.

Szervizünkben a díjmentes átvizsgálás szolgáltatás 30-60 percet vesz igénybe. Az átvizsgálás után az alkatrészek állapotától függően javaslatot teszünk fenti alkatrészek cseréjére és a folyadékok pótlására vonatkozóan.  Itt foglalhat időpontot szerviz szolgáltatásainkra.

A jármű típusának megfelelő alkatrészeket 24 órán (legtöbbször napon) belül beszerezzük és beszereljük.

FIGYELEM! A megfelelő alkatrészek megrendeléséhez minden esetben szükségünk van az autó forgalmi engedélyének másolatára.

Szerviz szolgáltatásaink munkadíjaival kapcsolatban itt tájékozódhat.

Klímatisztítás, autó utastér fertőtlenítés ózonnal

Fontos a személygépjárművek légkondicionáló berendezésének rendszeres takarítása, azonban vannak helyek, amelyeket a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen megtisztítani. Az itt megtalálható lerakódásokban, porban és koszban elszaporodhatnak a baktériumok, vírusok, spórák, penészgombák stb mikroorganizmusok, amelyek a klímaberendezés bekapcsolásakor az utastérbe jutnak és kellemetlen szagokat okoznak, továbbá felelősek lehetnek bizonyos felső légúti megbetegedésekért is.
Az ózon egy nagyon erős fertőtlenítőszer, amely elpusztítja az összes mikroorganizmust (mikrobiológiai fertőtlenítés) és eltávolítja a kellemetlen szagokat. Mi ezzel tisztítunk!
Már egy 30 perces klímatisztítással egybekötött utastér fertőtlenítés is érezhető változást hoz a szagok terén, a teljeskörű mikrobiológiai fertőtlenítéshez mintegy 60 perc szükséges, ekkorra az összes mikroorganizmus elpusztul.
A tisztítás úgy teljes, ha az utastér levegőszűrője (pollenszűrő) is kicserélésre kerül. A megfelelő szűrőt a fertőtlenítés ideje alatt beszerezzük és díjmentesen szereljük be (teljeskörű fertőtlenítés választása esetén). Árainkról  itt tájékozódhat.

Klímatöltés

Ha úgy érzi, hogy autójának klímaberendezése már nem a régi hatékonysággal hűsít a forró nyári napokon, akkor érdemes megnézni, hogy van-e az autóban megfelelő mennyiségű hűtőközeg. A klímaberendezés évenkénti karbantartást igényel, ugyanis még optimális működtetés mellett is évente elveszíthetik a hűtőközegük 15-20 %-át. Ebben az esetben a klíma még működik, de messze nem olyan hatékonysággal, mint korábban.

Tekintettel arra, hogy a járműklíma üzemeltetéséhez szükséges hűtőközeg erősen környezetszennyező, ezért az autógyártóknak meg kell felelniük a hatályos Uniós előírásoknak, szabványoknak.
Az összes tagállamban érvényes EK-típusjóváhagyás (típusengedély) az az eljárás, amely során egy tagállam igazolja, hogy egy adott járműtípus megfelel a vonatkozó európai biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek.
Az EG/706/2007-es szabványa alapján 2011.01.01. után csak olyan jármű kaphat típusengedélyt, amelynek a klímarendszere 150 egység alatti GWP (Global Warming Potential = globális felmelegedési potenciál) értékkel rendelkezik.
A 2011.01.01. előtt típusengedélyt kapott járművek klímaberendezése R134A típusú hűtőközeggel működik. Az R134A hűtőközeg GWP értéke 1430 egység, ami nagyon magas érték, tehát, amennyiben a légkörbe jut, erősen szennyezi a környezetet
A gyakorlatban az autógyártók a 2011.01.01 előtt típusengedélyt szerzett járműveket 2016.12.31-ig még értékesíthették, ezután azonban már csak olyan klímaberendezéssel forgalmazhatják a járműveket, amely GWP értéke 150 egység alatt van. Ennek az előírásnak felel meg az új típusú hűtőközeg az R1234yf, melynek GWP értéke mindössze 4 egység!

Szervizünkben egyelőre kizárólag R134A hűtőközeggel történő klímatöltést tudjuk elvégezni, szakszerű diagnózis után. Itt foglalhat időpontot klímatöltésre.